Eszterga tokmány – 4 pofás, 125 mm

49.530 Ft (bruttó) 39.000 Ft (nettó)

Cikkszám: K72-125
Raktáron
Kérdése van? Írjon nekünk!

info@gauderszerszam.hu

Gyors kiszállítás

Az ország egész területére

Biztonságos fizetés

Utalás és kártyás fizetés.

Garancia

Gyártói jótállás

Szerviz

Magyar szerviz háttér

Leírás

Specifikáció:

– önközpontosító

– 4 pofás

– öntött vas, illetve 20CR és 40CR acél alapanyag

– 125 mm átmérő

– 7-57 mm belső pofa befogási tartomány

– 48-125 mm külső pofa befogási tartomány

– 5 kg tömeg

 

Az esztergatokmány (vagy fűzőtokmány) egy olyan eszköz, amelyet az eszterga gép végén található orsóra szerelnek fel. Az esztergatokmány két darab fém tokmányszerű részből áll, amelyek össze vannak csavarozva, és tartalmaznak egy nyitott- és zárt állapotot. Az esztergatokmányba helyezhetők a különböző méretű és formájú fúrószerszámok, illetve csiszoló- és marószerszámok, amelyek segítségével különböző munkadarabokat lehet megmunkálni az eszterga gépen. Az esztergatokmányok általában a munkadarabokat pontosan rögzítik, így lehetővé teszik az alkatrészek pontos megmunkálását és a kívánt méretek és alakok elérését.

A 4 pofás esztergatokmány olyan eszköz, amelyet az eszterga főorsóján helyeznek el, és amely lehetővé teszi a munkadarabok rögzítését és forgatását az eszterga munkaterületén. Az esztergatokmány pofái segítségével a munkadarabot erősen megragadhatjuk, és pontosan pozícionálhatjuk az eszterga főorsója körül, hogy aztán a megfelelő esztergálószerszámmal feldolgozhassuk.

A 4 pofás esztergatokmányt általában azonban nem csak az esztergálás során lehet használni. Más műveletekhez is alkalmazható, például furatfúrás, menetvágás vagy csiszolás során, ahol a munkadarabot a tokmánypofákon keresztül lehet rögzíteni a megfelelő pozícióban. Az esztergatokmányok gyakran használatosak fém és faipari munkadarabokhoz egyaránt.